Service

Canyon servicepartner

Fix and Ride is door het bedrijf Canyon goedgekeurd om te mogen functioneren als volwaardig servicepartner. Hierdoor heeft Fix and Ride korte lijntjes met Canyon en word je goed en snel geholpen. Dit betekent dat je met jouw Canyon fiets terecht kunt bij Fix and Ride voor de volgende zaken:

– garantie afwikkelingen en inspecties
– afstellen of opbouwen van jouw fiets
– regulier of uitgebreid onderhoud
– Canyon specifieke onderdelen

Fix and Ride verkoopt echter geen Canyon fietsen en heeft geen Canyon fietsen in de showroom staan. Er wordt ook geen frame/ aankoopadvies gegeven!

Framebreuk, herlakking of spotrepair

Is het frame van jouw fiets na een valpartij gebroken of is deze gescheurd na de garantieperiode? Geen nood Fix and Ride kan ervoor zorgen dat jouw frame wordt gerepareerd. De huidige moderne carbontechnieken maken een perfecte reparatie mogelijk, waardoor gebroken of gescheurde carbon frames en onderdelen niet meer bij het afval hoeven te belanden. Dankzij de ontwikkeling van carbonweefsels, epoxyharsen en reparatietechnieken is carbonherstel vandaag de dag een volwaardig alternatief. Een gebroken of gescheurd frame wordt van binnenuit gerepareerd. Dit resulteert in een onzichtbare reparatie en geen verdikking op het frame, hierdoor is na het herlakken het gerepareerde frame niet van nieuw te onderscheiden. Uit verschillende testen is gebleken, dat een vakkundig gerepareerd carbon frame weer net zo sterk is als voor de breuk of scheur. Daarnaast is deze duurzame oplossing ook nog eens vele malen goedkoper dan de aanschaf van een nieuw frame.

Is jouw frame nog up-to-date en ben je nog erg tevreden van de rij eigenschappen, maar ben je uitgekeken op de kleur of wil je een ander design? Ook hierbij kan Fix and Ride jou helpen. Samen kunnen we kijken naar een nieuw design en/of kleurstelling. Fix and Ride zal dan een offerte maken, waarbij jij compleet ontzorgd wordt. Alles wordt van A tot Z voor jou geregeld.

Heeft de fiets een kras opgelopen? Ook dit kan Fix and Ride voor jou oplossen, meestal hoeft de fiets dan niet geheel gedemonteerd te worden zoals bij een complete herlakking. Dat scheelt natuurlijk enorm in de prijs.
Voor al deze services heeft Fix and Ride een nauwe samenwerking met een gerenommeerd en gecertificeerd carbon herstel bedrijf. Op alle carbon reparaties geniet jij levenslange garantie!

Lease

Sinds 2020 is het mogelijk om via jouw werkgever een fiets te leasen; met een bijtelling van slechts 7% heb je de mogelijkheid om ook jouw droom racefiets, gravelfiets of mountainbike te leasen. Interessant omdat de fiets ook gewoon privé te gebruiken is.

Fix and Ride leasepartners:
– Lease a bike
– Cyclis
– Cyclevalley

Bikefitting

Een nieuwe fiets kopen zonder vooraf te weten of deze wel geschikt voor jou is? Eigenlijk is dit uit den boze! Een verkeerde keuze kan voor een niet optimale houding zorgen, en zelfs blessures veroorzaken. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe fiets, dan duik je in de markt van talloze merken en modellen om jouw keuze te maken. De belangrijkste vraag is ‘Welk model is het beste voor mijn lichaam, welke maat moet het hebben? Het doel van bikefitting is om elke sportieve fietser – van recreant tot professional – met een optimale houding op de fiets te zetten. Een afstelling die geschikt is voor ieders fysieke mogelijkheden en doelstellingen. Fix and Ride kan voor jou een statische meting verzorgen, waarbij specifiek naar merk en bijhorend model gekeken kan worden. Ook een zadelmeting en het bepalen van de positie van de schoenplaatjes kun je bij Fix and Ride laten doen.

Workshop

Zelf de kneepjes van het vak leren? Fix and Ride biedt workshops voor minimaal 6 personen aan. Denk hierbij aan wat te doen bij pech onderweg, onderhoud van jouw drivetrain, afstellen van jouw fiets, tips en tricks. Kortom alles wat nodig is om thuis goed voor jouw fiets te zorgen. De prijs per persoon is €15,-.